Reflexologie

Reflexologie (reflexzone-therapie) is een eeuwenoude therapie, die al werd toegepast in het oude China, in India en bij de Indianen. Hierbij wordt uitgegaan van de stelling, dat reflexen elders in het lichaam gelegen organen en lichaamsdelen weerspiegelen.
Reflexen zijn onder andere te vinden op: voeten, handen, gezicht, oren, rug, neus, tong, etcetera.

Reflexonantie
De methode is ontwikkeld door HETC, het is een combinatie van Reflexologie en Resonantietherapie. Het is een unieke manier van werken die uitgaat van het weten dat alles in het universum energie is. Ook wij mensen. Wanneer iemand niet optimaal functioneert, betekent dit dat er om wat voor reden dan ook ergens een blokkade in het systeem is waardoor er problemen zijn ontstaan. De blokkade zorgt er voor dat het systeem uit balans is en dat er energietekorten ontstaan. Wanneer de blokkades worden opgeheven, kan de energie weer stromen en de energievoorraden worden aangevuld.
De Reflexonantie methode bestaat uit vier stappen:

  1. het diagnosticeren, ofwel de paramedische beeldvorming van klachten en storingen worden letterlijk in beeld gebracht met behulp van reflexologie
  2. storingen en blokkades worden ontstoord door middel van resonantietherapie, de reflexen worden opgeladen
  3. de psychosomatiek wordt besproken, waardoor er bewustwording wordt gecreëerd
  4. bij vervolgafspraken wordt waarbij verbeteringen zichtbaar worden en terugval kan worden voorkomen.

Door de combinatie van het in kaart brengen door energetische diagnose, behandelen met diverse therapieën en gebruikmaking van psychosomatiek onderscheidt H.E.T. Reflexologie zich van andere therapievormen en zijn de resultaten vaak opzienbarend en vooral snel.

Chinflex®
Chinflex® is een massage die gebaseerd is op de oude originele Chinese voetmassage principes. De Chinezen passen voetmassages, met zeer goede resultaten, al bijna 4000 jaar toe. Hun kennis op dit terrein is dan ook ongelooflijk. Ze gebruiken deze massages tot op hoge leeftijd vitaal te blijven, om hun gezondheid te behouden of als er klachten zijn deze te verminderen of te verhelpen.
Het grote succes van Chinflex-massage ontstaat doordat in één massage twee systemen tot één geheel worden gecombineerd.

  1. De zones op de voeten worden gemasseerd. Het hele lichaam (alle organen, spieren en weefsels) is weerspiegeld in de voeten. Door de zones te masseren ontstaat er een betere doorbloeding in de daarmee corresponderende organen. Hierdoor kunnen deze beter gaan functioneren.
  2. Ook de meridiaan banen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën worden gemasseerd. Meridianen vormen samen met hun acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam waardoor ze het hele lichaam van energie kunnen voorzien.

De combinatie van deze twee systemen maakt deze massage bijzonder effectief en heeft een prettige, ontspannende werking.
Tijdens de ontspannende Chinflex-massage komen lichaam en geest volledig tot rust en wordt de energiedoorstroming in het lichaam gestimuleerd. Na afloop voelt men zich lekker ontspannen, fit en vitaal.