21 juni, Zomerzonnewende, de langste dag, vanaf vandaag worden de dagen weer korter.

21 juni, Zomerzonnewende, de langste dag, vanaf vandaag worden de dagen weer korter.

Je zou het niet zeggen als je vandaag naar buiten kijkt, maar vandaag is het de langste dag van het jaar op het noordelijk halfrond. De zomer begint. De zon bereikt zijn hoogste punt: het is de langste dag en de kortste nacht. Hierna worden de dagen langzaamaan weer korter. De zon maakt letterlijk een keerpunt. Het wordt niet voor niets de zomerzonnewende genoemd.
Vandaag schijnt de zon 16 uur, 16 minuten en 47 seconden…. Niet dat wij dit vandaag ervaren maar zo zou het zijn geweest als de zon door de wolken was gekomen.
Eigenlijk is het vreemd dat de zomer begint op het moment dat de dagen weer korter worden en wij feitelijk dus weer dichter naar de winter gaan. Dan is er ook maar één advies, geniet van de zomerse dagen en leef buiten als je dat kan. Voel en ervaar de kracht van de natuur.

Weet je dat…Vanaf het moment dat de zomerzonnewende begint, worden de zonnestralen alleen maar korter. Totdat we de winterzonnewende hebben bereikt. Je kan het waarschijnlijk al raden, dit is de dag wanneer de nachten het langst zijn en de zon het minst lang schijnt van de dag. Maar laten we op die dag niet focussen, voordat we een winterdepressie te pakken hebben.

De zon en de natuur zijn op het hoogtepunt, vol vitaliteit en groeikracht. In veel landen wordt dit normaliter uitbundig gevierd.
Op veel plaatsen worden, normaliter, Midzomernachtfeesten gevierd. Maak voor dit jaar eens je eigen ritueel. Ga naar buiten, zoek een fijne plek bij jou in de buurt. Doe een wens en laat deze meevoeren met de wind. Of maak van steentjes, die daar in de buurt liggen, een labyrint en loop daar doorheen en voel wat het met je doet. Je kan het labyrint heel bewust inlopen met een wens, vraag of probleem. Bij het centrum van het labyrint aangekomen laat je het los en laat je het achter je en loop je het labyrint weer uit. Hoe mooi om dat, op dit keerpunt van het jaar, ook letterlijk te doen.
Het verhaal gaat dat alles wat je vandaag plant, goed gaat bloeien en groeien en een goede oogst geeft.

Weet je dat…. Ook voor andere culturen de Midzomer erg belangrijk was? Duizenden jaren geleden vierden de Egyptenaren, Inca’s, Kelten, Germanen, Saksen, en Euraziërs dit al met feestelijke bijeenkomsten. Dit deden de volkeren met eten, drank en ceremonies. Lekker eten en drinken met de Zomerzonnewende!

Emotioneel kan je tijdens de zomerzonnewende een keerpunt meemaken. Ga aan de slag met het helen van oude trauma’s en verdriet zodat je meer in je kracht komt te staan en je betere keuzes voor jezelf kan maken. Dit is het moment om stil staan bij onverwerkte emoties en de uitdaging aan te gaan om los te komen van je verleden en oude trauma’s te helen. De kracht van de natuur helpt je hierbij. Je wordt je bewust van de gevoelens waarvoor je eigenlijk op de vlucht bent.

Creatieve energie kan ook op dit moment volop stromen. Wie weet vind je manieren om met jouw creativiteit en vaardigheden een nieuwe weg in te slaan.
Word je bewust van jouw droom, zie nieuwe mogelijkheden en voordat je het weet sta je aan het begin van een onvergetelijke tijd. Zijn je ideeën levensvatbaar of niet? De komende dagen werkt de wet van aantrekkingskracht sterker dan ooit. Grijp de kansen die het universum naar je toestuurt wees dankbaar voor de resultaten.
Weet dat jij mag uitspreken wat jouw wensen en verlangens zijn….
Maak er een mooie nieuwe start van!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email