Massage, meer dan alleen genieten

Massage, meer dan alleen maar genieten….

Massage is stress verlagend en ontspannend. Dit is een makkelijk te constateren effect op het moment dat je een massage ondergaat. Moeilijker is het om dit wetenschappelijk te onderbouwen. Hoe kun je meetbaar maken wat er gebeurt als een massage haar weldadige werk doet? Wat ga je meten? En op welke manier zet je het onderzoek op. Veel onderzoek naar massage voldoet niet of net niet aan de hoge internationale normen voor wetenschappelijk onderzoek. Ik ga nu niet verder in op onderzoeken maar op beleving.

Het voornaamste doel van mijn massages is om mijn cliënten geestelijk en lichamelijk te laten ontspannen en daarmee stress te verminderen. Je lichaamsenergie gaat vrijer stromen en je gedachtestroom kan tot rust komen. Er ontstaat een grotere harmonie tussen je lichaam en je geest, wat een sterk helende werking met zich meebrengt.
Dit is de reden dat mijn massages vooral op ontspanning werken en op een zachte manier bijvoorbeeld de wervelkolom ondersteunen zonder pijnlijk te zijn. Op het moment dat het pijnlijk is, ga je weer in een stressreactie en dat is een gemiste kans.

Massage wordt nog vaak gezien als luxe. Even een heerlijke verwennerij voor jezelf waar je tijd en geld voor over moet hebben. Zonde, want masseren levert zoveel meer op.
Ik zal hieronder een aantal voordelen van een massage benoemen. Ik hoop dat je dan ziet dat jezelf een massage toestaan niet alleen een luxe is maar juist in deze hectische tijd, belangrijk voor de balans tussen je lichaam en geest.

Massage is gezond
Het stimuleert de bloedsomloop en stimuleert de uitscheiding van het lymfestelsel waardoor afvalstoffen zich niet meer zo snel ophopen in onze lymfeknopen. Het kalmeert spieren en verwijdert spanningsknopen in schouder en nek en kan ook helpen tegen slapeloosheid. Kortom je spieren, de huid, je bloedsomloop, je lymfestelsel en zelfs je hormoonhuishouding worden op een positieve manier beïnvloed door een massage. Dat gaat dus verder dan alleen het afvoeren van afvalstoffen. Het helpt het lichaam in balans te blijven en het ondersteunt en versterkt het zelf genezend vermogen. Voeg daarbij een speciaal voor jou uitgezochte essentiële olie toe, dan worden de voordelen nog eens versterkt.

Massage vermindert stress
Een goed uitgevoerde ontspanningsmassage geeft een diepe ontspanning voor zowel lichaam als geest. Vrijwel iedereen heeft het druk en ervaart regelmatig stress, de oorzaak van 90% van alle ziektes. In feite is elke vorm van spanning stress, dus ga maar na hoe vaak dit bij jou voorkomt. Massage is hier een goede tegenhanger voor.

Massage is tijd voor jezelf
Zoals ook al in het vorige punt benoemd: we hebben het allemaal erg druk met van alles en iedereen. Als je daar zo in op gaat, kun je jezelf daar ook in verliezen. Een massage voor jou is dus: “nu even ik!” Heerlijk genieten van een massage, zacht muziekje en heerlijke geuren. Wat wil een mens nog meer…

Massage is écht contact
Aangeraakt worden is een basisbehoefte van elk mens en is net zo nodig als bijvoorbeeld eten, drinken en een dak boven je hoofd. Zeker in de westerse cultuur en de huidige tijd, kunnen mensen erg terughoudend zijn met fysiek contact en soms lijkt er zelfs een taboe op te rusten. Tijdens een massage is er sprake van wederzijds vertrouwen en respect waarin de veiligheid van aanraken gewaarborgd is.

Massage, hormonen en gevoel.
Het kan zijn dat je niet lekker in je vel zit: je voelt je wellicht wat neerslachtig, onrustig of hebt een ander onbestemd gevoel. Door de aandacht die je krijgt tijdens een massage kan het zomaar gebeuren dat je lekkerder in je vel komt te zitten. Dat komt onder meer doordat bij prettig, respectvol contact “gelukshormonen” worden aangemaakt. Vooral oxytocine en serotonine spelen hierbij een grote rol. Er wordt steeds meer bekend over de werking van deze stofjes.

Massage werkt helend
Het kan zijn dat je in je verleden onvoldoende of met te weinig respect aangeraakt bent. Of je bent erg onzeker geworden, doordat je bijvoorbeeld gepest werd. Massage geeft je de mogelijkheid om je zelfvertrouwen weer sterker te maken en een tekort aan prettig en respectvol contact weer in te halen. Emotionele blokkades die zich vastgezet hebben in je lijf kunnen zachter worden en loskomen.

Of…
Gewoon omdat het lekker is, want een massage is genieten! Massage is een heerlijke manier van ontspanning en jezelf gezond houden. Kijk hier op die site om te zien of er een massage is waar jij vrolijk van wordt of bel dan kijken we samen naar de mogelijkheden!

Pak even een moment voor jezelf en maak een afspraak.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email