Wereldkusdag, maak je sterk met kussen

Wereldkusdag… maak je sterk met kussen..

Kussen is natuurlijk deels cultureel bepaald. Kijk maar eens hoe we elkaar begroeten, bedanken en natuurlijk onze liefde uiten. Maar wist je dat het ook een gevoel van geluk geeft?
Belangrijk is dat kussen een gelukkig gevoel geeft dankzij onze gelukshormonen.

In een wereld met de 1,5 meter afstand is het vandaag wereldkusdag. Ik wens om te beginnen iedereen vandaag iemand toe waarmee je lekker kan kussen en je gelukkig kan voelen. Wat missen we de handdruk, knuffel, arm om de schouder en zelfs de drie kussen op de wang.

Waarom is dat eigenlijk dat je je door kussen gelukkiger gaat voelen. Het schijnt dat een dikke knuffel van 20 seconden al het hormoon oxytocine vrijmaakt. Dit hormoon zorgt er, onder andere, voor dat je je verbonden voelt met je grote liefde, je beste vriend vertrouwd, je veilig voelt en als moeder creëer je een band met je kindje.
Tevens kom je makkelijker tot rust en word je weerbaarder tegen stress. Dus maak gebruik van deze mooie wereldwijde kusdag!
Om het nog leuker te maken…. Je verbrandt 26 calorieën per minuut.

Even iets dieper in op het hoe dan… Oxytocine wordt aangemaakt in de hersenen, de hypothalamus, hormonen geven een seintje aan de hypofyse, dit is zeg maar de dirigent van het hormoonsysteem, en dan rechtstreeks naar het zenuwsysteem.
Zo eenvoudig kan het zijn om een goed gevoel en rust te bewerkstelligen.

Als zoenen er vandaag even niet inzit, dan niet getreurd, er zijn gelukkig nog andere manieren om dit hormoon te activeren.
Geniet van een fijne massage, eet met geliefden aan tafel, geef en ontvang complimentjes en ook een huisdier aaien en verzorgen helpt. Bel je geliefde op want ook door het horen van die fijne, vertrouwde stem, komt het knuffelhormoon vrij.
Een fijne meditatie is ook een prima middel om meer oxytocine aan te maken en je prettiger en gelukkiger te voelen.

Probeer een paar zonnestraaltjes op te vangen vandaag want ook daardoor wordt de productie van het gelukshormoon geprikkeld.
Het is niet voor niets dat wij ons veel beter en energieker voelen als de zon schijnt.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email