Hoe kunnen je voeten jouw gezondheid verbeteren?

Hoe kunnen je voeten jouw gezondheid verbeteren?

Je hele lichaam is weerspiegeld onder je voeten. Onder en op je voeten zijn allerlei reflexzones. Deze staan in verbinding met organen, weefsel, spieren en meer.
Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je pijn in je hoofd hebt. Door de bijbehorende reflexzone te masseren ontstaat er een betere doorbloeding. Het gevolg hiervan kan zijn dat de hoofdpijn weggaat of vermindert.

Jouw voeten vertellen jouw verhaal en daarom is het vaak zo herkenbaar als ik vertel waarvoor een pijnlijk reflex staat. Want alle reflexzones hebben een boodschap en juist dat geeft zoveel inzichten in hoe jij op dit moment functioneert. Tijdens mijn behandelingen vertel ik je ook met regelmaat waar dat specifieke pijnlijke reflex voor staat, wat de boodschap is.

Pijnlijke reflexen vertellen dat je niet in balans bent en hierdoor ziekte, pijn en spanning het gevolg kunnen zijn. Reflexologie in combinatie met resonantietherapie verbetert jouw gezondheid omdat de aanwezige blokkades verdwijnen en jouw energie weer goed kan stromen. Dit effect is redelijk direct te merken.

Om je kort een beetje inzicht te geven van de voordelen van reflexologie, volgt nu een klein overzichtje.

Reflexologie ontspant en ontstresst:
Je lichaam wordt geprikkeld en reageert per direct op de behandeling. Spieren ontspannen en door de aandacht die er voor jou is en het contact, kom je helemaal tot jezelf en verdwijnt de hectiek van het dagelijks leven naar de achtergrond en krijgt je lichaam de kans te herstellen.

Je immuunsysteem krijgt een boost:
Uit verschillende onderzoeken blijkt dat massages bijdragen aan een betere werking van je immuunsysteem. Het aantal witte bloedcellen neemt toe. Dit betekent dat de ‘verdedigers’ in je bloed zich vermenigvuldigen die het gevecht aan kunnen gaan met ziekteverwekkers.

Het pijnstillende effect:
Vaak doe je het al automatisch, je stoot ergens tegen aan en wrijft over de pijnplek die dan ook werkelijk minder pijn doet. Zo werkt een massage ook. Door druk te geven op de reflexzones gaat de energie weer stromen en vermindert de pijn. Hoe mooi is dat? In de handen zitten dezelfde reflexpunten en vaak is daar al de herkenning van oh, daarom deed het dus zeer…

Een goede nachtrust wordt bevorderd:
Als je te veel stress hebt, maakt je lichaam meer het hormoon cortisol aan. Door stress wordt het cortisolritme verstoord. Normaliter is de hoogste waarde in de ochtend en de laagste rond een uur of tien ’s avonds. Hierdoor kunnen er slaapproblemen ontstaan. Door een massage ontspannen lichaam en geest. Hierdoor kom je weer in het natuurlijke ritme en kan je weer lekker slapen.

Pept je humeur op:
Reflexologie is een ultieme oppepper voor je humeur! Omdat het de hoeveelheid gelukstofjes, zoals serotonine, dopamine, oxytocine en endorfine verhoogt. De lichaamseigen stofjes verminderen stress en verhogen het geluksgevoel.

Het zijn een paar goede redenen om je wat vaker over te geven aan een heerlijke, ontspannende en helende voetreflexmassage en volop te genieten! Ben je nieuwsgierig geworden? Bel mij voor meer informatie, de mogelijkheden, of maak een afspraak en ervaar het zelf!

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email