Dankbaar, voor de hand liggend maar oh wat is het fijn.

Dankbaar..

De simpelste manier om meer goede dingen aan te trekken in je leven is door dankbaar te zijn voor dat wat er al in je leven is. Als je dankbaar bent, voel je je goed en dat is belangrijk om meer goede dingen in je leven te krijgen.
Laten we beginnen dat je wakker wordt ’s ochtends en dat je denkt ‘oh ik moet vandaag de boodschappen halen en ik moet op mijn werk dit en dat doen en oh ja het is woensdag, de kinderen moeten naar zwemmen en en en’.
Dit is geen goed begin van de dag. Zo begint de dag al met stress.

Laten we dat eens anders voorstellen, je wordt wakker misschien één minuutje eerder dan dat normaal de wekker afgaat en heel even denk je… lig ik lekker in mijn heerlijke bed en wat een mazzel heb ik eigenlijk met een dak boven mijn hoofd. Wat fijn dat ik straks naar mijn werk kan en dat ik ook de dingen kan doen in mijn leven die ik wil. Wat wil ik eigenlijk vandaag?

Wees even dankbaar voor al het moois dat er zo maar voor je is. Stel dan een haalbaar doel waar je per direct een goed gevoel bij krijgt. Terwijl je nog even een moment pakt voor jezelf, voel je tot in je tenen dat de nieuwe dag mag beginnen. Even stil te staan bij alles wat je wel hebt en wat goed gaat in je leven. Het kunnen echt de kleine dingen zijn maar weet dat het goed is daar stil bij te staan.

Als je dan ’s avonds weer in bed ligt is het ook fijn om terug te kijken naar wat er die dag goed is gegaan. De taken die je hebt volbracht en doelen die je hebt gehaald. Denk nog eens aan wat je je vanmorgen als doel hebt gesteld, heb je dat gehaald? Geef je zelf een schouderklopje en wees dankbaar.
Als je er stil bij staat dat er mooie of leuke dingen zijn gebeurd dan is de dag leuker en ben je meer ontspannen. Je wordt vervuld door een gevoel van dankbaarheid en daarom ben je blij met wat je hebt of wat je hebt gedaan.

Op dat moment is er geen tot weinig ruimte voor angst of negatieve gevoelens. Het is bijna onmogelijk om te piekeren als je dankbaar bent en zo kom je in een positief en ontspannen gevoel waardoor slapen makkelijker wordt en dat is weer belangrijk voor het herstel en verwerken van de drukke dag die achter je ligt.

Dankbaarheid oefenen kan je niet alleen helpen om je meer geaard en vredig te voelen, maar het kan ook je vermogen om je liefde met anderen te delen verbeteren. Lees, voor nog meer informatie, ook mijn eerdere blog over dankbaarheid… Hier zijn enkele eenvoudige dankbaarheidstips die je gelukkiger kunnen maken.

Tip 1
Bedenk iedere dag 3 dingen in je leven waar je dankbaar voor bent. Dat mogen dingen zijn in het nu, in je verleden of gewoon een mooie bloem, muziek of schilderij. Wel is het belangrijk om het even echt te benoemen.

Tip 2
Kijk eens naar de dingen die je als vanzelfsprekend beschouwd. Kijk eens wat je hier het meest van waardeert. Denk hierbij aan de zon en de bomen die er zijn, of het huis waar je woont, de vrienden die je hebt…

Tip 3
Kijk eens goed naar jezelf. Vergelijk je niet met anderen en zie minimaal 3 mooie dingen van jou. Dat kan alles zijn, uiterlijk, innerlijk, jouw specifieke talenten, noem maar op.

Tip 4
Wees vandaag eens alert op wat je meemaakt. Gebeurt er iets moois? Beleef dat bewust.

Tip 5
Wat heb je geleerd van alle mensen, vrienden, familie, leraren om je heen? Hoe dankbaar kan je zijn voor al deze mensen en al deze lessen. Hoeveel verschil is er door hen in jouw leven gemaakt? Zelfs de minder mooie gebeurtenissen kunnen een heel mooi vervolg hebben… Realiseer je dat, dan heb je weer een reden om dankbaar te zijn.

Tip 6
Schrijf het eens op in een boekje. Speciaal voor mijn cliënten heb ik een dankbaarheid boekje gemaakt.
Het is echt fijn wanneer je iedere dag even opschrijft wat er is gelukt die dag, waar je dankbaar voor bent.
Het schijnt zo te zijn dat je na 21 dagen jouw energie positief beïnvloedt. Hoe fijn is dat?
Hierdoor heb je 2 x plezier …

Wil jij ook het dankbaarheid boekje ontvangen? Laat het mij weten!
Ik wens je een mooie zomer en veel genieten! Dan heb je veel om dankbaar voor te zijn.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email