Kan een visualisatie jouw energie verhogen en op peil houden?

Kan een visualisatie jouw energie verhogen en op peil houden?

‘Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal’
– Albert Einstein

De kracht en de mogelijkheden die deze woorden in zich dragen, geven de burger moed en een knipoog.

De hele dag ben je bezig met alles te regelen, je werk, kinderen en ga zo maar door. Zonder dat je het in de gaten hebt, ben je eigenlijk aan het eind van de dag zo ontzettend moe en vraag je je af waar jouw energie is gebleven.
Ik denk dit is voor veel van ons heel herkenbaar. Maar daar schieten we niets mee op. Hoe kan je zo snel mogelijk weer energie krijgen?

Misschien heb je als kind wel heerlijk zitten dagdromen en werd vaak tegen je gezegd dat je je maar beter even kon concentreren op wat je aan het doen was. Zo is langzaam maar zeker het geren in je leven begonnen. Nu ga ik juist tegen je zeggen, ga maar weer eens lekker dagdromen, we noemen het nu visualiseren. Ja, het heeft wel wat aanpassingen en des te duidelijker je het doet, des te beter het effect.

In visualisatieoefeningen gebruiken we de kracht van verbeelding om ons lichaam te ontspannen, de gezondheid te ondersteunen en prestaties te verbeteren.
Omdat heel veel overdag op de automatische piloot wordt gedaan, vergeet je dat je zelf ook nog iets nodig hebt. Een voorraadje energie om de dag op een prettige manier door te komen. En niet alleen om de dag door te komen, maar uitgeput in slaap vallen zorgt er vaak voor dat je onrustiger slaapt. Als de wekker dan weer afgaat, word je net iets minder energievol wakker dan de dag daarvoor. Zo jammer, maar gelukkig kan je er zelf iets aan doen.

Wat is visualiseren?
Stel je eens voor dat je op je rug op het strand ligt.
Je voelt de zandkorreltjes door je vingers gaan en je tenen wroeten in het zand.
Je ruikt de zee je kijkt naar de blauwe lucht waar de meeuwen vliegen en om je heen spelen kinderen en op de achtergrond hoor je de golven. Je voelt de warmte van de zon en het zand, de wind waait door je haar.

Als je hier de tijd voor neemt, kan je bijna voelen dat je op het strand ligt.
Dit is precies wat visualiseren is. Dit kan al voldoende zijn om je energie te verhogen.

De volgende visualisatie is iets ‘serieuzer’.
Ga lekker zitten op de bank, voeten op de grond en je rug tegen de leuning. Haal een paar keer diep adem en ga dan rustig met je aandacht naar je linkervoet en visualiseer dat er mooie stevige wortels uit jouw voet de aarde in groeien. Deze vertakken zich steeds opnieuw.
Aangekomen in het midden van de aarde is daar jouw eigen anker, speciaal voor jou. De wortels slingeren eromheen en je voelt dat je daardoor krachtiger wordt en kan ontspannen. Ditzelfde gebeurt nu vanuit de rechtervoet. Als ook deze bij jouw eigen anker aankomen, kan je volledig ontspannen. Er ontstaat een mooie wisselwerking met moeder aarde. Je voelt de energie jouw lichaam instromen en tegelijkertijd mag je loslaten en toevertrouwen aan de aarde wat jou niet langer dient.  Weet dat alles wat jij loslaat, voeding is voor de aarde. Daar in het diepst van de aarde wordt alles wat jij loslaat omgezet in pure energie helemaal voor jou. Je voelt deze energie weer via je voeten en benen jouw lichaam in stromen. Iedere cel van je lichaam wordt gevuld met deze energie.
Geniet hiervan en laat het toe. Haal nog een paar keer diep adem en voel dan eens goed of je nu meer energie en rust ervaart. Als je het gevoel hebt nog iets anders nodig te hebben, visualiseer dan een regenboog boven je hoofd. Kies een kleur, of meerdere, uit en laat ook deze binnenkomen. Nu ben je je verbonden met hemel en aarde en geniet van wat je allemaal voelt.

Hoe vaker je het doet, des te makkelijker wordt het om je op deze manier onder te dompelen in energie. Dus geef je met regelmaat over aan dagdromen en visualiseren, je wordt er alleen maar beter van!

Er zijn nog veel meer visualisaties mogelijk, als je meer wilt weten hierover, neem dan contact met mij op en dan gaan we samen kijken wat bij jou past.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email