Hoe essentiële oliën jouw dag kunnen verbeteren en je een eigen Wellness creëert.

Wat zijn essentiële oliën?

Essentiële oliën zijn vluchtige aromatische deeltjes van een plant. Ze worden gewonnen uit onder andere de stengel, het blad, de bloem, de zaden van een plant. Ze fungeren als de natuurlijke bescherming van een plant tegen bacteriën en virussen. Iedere olie heeft zijn eigen werking en het is heel fijn om te zien en te voelen dat er iets gebeurt op het moment dat de olie goed wordt toegepast. Daarnaast zijn essentiële oliën krachtige antioxidanten en ook op deze manier zo goed inzetbaar.
Antioxidanten helpen het lichaam om vrije radicalen aan te pakken voordat ze schade kunnen aanrichten aan de organen.

Oké dat is grappig maar denk je, wat moet ik daar mee? Dat ga ik je vertellen.

In het huishouden gebruiken.
Even heel ruim genomen, je kan ze inzetten in het huishouden. Geloof mij citroen is niet meer weg te denken uit mijn schoonmaakmiddelen. Zelfs stickers en etiketten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ik moest laatst een keer verf van een schoen afhalen. Tja dan denk ik echt wel hoe dan? Citroenolie erop, wel heel voorzichtig en weg was de verf… Pas op, want voor je het weet is de hele schoen kaal.
Hoe heerlijk is het om met natuurlijke middelen te werken, schoon en goed voor jezelf…

Lekker voor de huid in een olie of een crème.
Dagelijks gebruik ik een olie voor mijn huidverzorging. Doordat essentiële olie bedoeld is om te beschermen, is het logisch dat ook mijn huid beschermd wordt als ik deze, met beleid, toepas. Puur natuur, net als ik!

Ook emoties krijgen ondersteuning van essentiële olie.
Er zijn van die dagen dat ik niet in mijn goede humeur kan komen, niets menselijks is mij vreemd. Dan ga ik eens kijken wat er precies aan de hand is met mijn persoon. Ben ik onrustig of boos of heb ik gewoon geen zin om te doen wat ik moet doen? Het kan allemaal en nog veel meer dan dat. Gelukkig heeft iedere olie ook een emotionele werking en kan ik zoeken naar wat ik wil en dan doe ik heerlijk een olie in de diffuser en vult mijn huis zich met een lekker luchtje wat ook nog eens ondersteunend werkt. Dan merk ik dat de grijze wolken verdwijnen en zonder dat ik het in de gaten heb, ben ik lekker aan het werk.

In huis gebruiken en in de keuken.
Inmiddels zijn er studies gedaan waaruit blijkt dat de luchtkwaliteit aanzienlijk verbetert wanneer er essentiële oliën in de diffuser worden gebruikt. Hoe fijn is het om gezondheid en genieten hand in hand te laten gaan?

In de keuken zijn de essentiële oliën ook niet meer weg te denken. Ik maak mijn eigen Italiaanse ‘kruidenmix’, heb altijd sinaasappel bij de hand voor in de cake en zelfs de chocolade wordt zo lekker met 1 druppeltje sinaasappel- of pepermuntolie.

En dan nog een stukje pure verwennerij…
Dan heb ik het nog niet eens over de douche gehad. Als ik een Wellnessdouche wil hebben, dan zoek ik een olie uit waar ik op dat moment van wil genieten. Druppel deze op een washand, leg de washand op de grond en draai de douche maar open. De hele douche wordt gevuld met een heerlijke geur.

Kortom, essentiële oliën de hele dag door en dan nog wat lavendel om lekker rustig de dag af te sluiten. Hoe wordt het nog beter?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email