Problemen, trauma’s, wie herkent dat en hoe herken je dat?

Een opgelopen trauma, wie herkent dat en hoe herken je dat?

Een trauma ontstaat doordat een gebeurtenis niet goed verwerkt wordt. Het kan geen ‘plekje’ krijgen.
Als ik het aan mijn cliënten vraag, wordt er in eerste instantie vaak ontkennend geantwoord. Nee hoor, dat heb ik niet… Dat komt omdat we vaak denken dat een trauma vooral heftig en indrukwekkend is. Natuurlijk zijn er genoeg mensen, helaas, die dat met zich mee dragen. Dat zijn de mensen die uiteindelijk in de reguliere zorg geholpen worden om de draad weer op te kunnen pakken.

Dat zijn niet de trauma’s waar ik het over heb. Bij mij in de praktijk komen veelal de kleinere problemen aan bod die ervoor zorgen dat het functioneren wordt beïnvloed en waardoor de energie geblokkeerd is.

Hoe weet je dat de energie is geblokkeerd door een trauma?
Het kan zijn dat een opmerking of een handeling een reactie veroorzaakt waardoor je wordt geraakt. Je wordt dan boos, of je ontkent het en je kan ook per direct in de verdediging gaan.
Je wordt, om het zo maar te zeggen, ergens door getriggerd.
Op dat moment ligt het natuurlijk vooral aan de ander. Daarna weet je dat je ook naar jezelf mag kijken. Dat is een signaal, maar daar willen we, in het begin, liever niets mee doen.

Wat kan je zelf doen?
Als je herkent dat je, soms, wordt geraakt, vraag je dan eens af of het werkelijk door de ander komt. Was het echt zo erg wat er gebeurde of werd je geraakt op een stukje oud zeer? Dat zijn de trauma’s waar ik het nu over heb. Ze zijn aanwezig, maar je gaat er niet onder gebukt…

Het begint met herkennen en erkennen. Als je dit doet, zijn de eerste stappen al gezet.
Dan kijken waarom je op de ander reageert, het gaat immers niet om de ander maar om jou. Langzaam kom je bij een stuk van jou wat gevoeld moet worden.

Wat voel je en waarom? Wat raakt jou op een dieper niveau? Het gevoel mag er zijn, erken dit.
In het vervolg daarop, wees lief voor jezelf. Sta jezelf jouw emoties toe en voel, zo kan je het los laten. De energie kan weer stromen en daardoor voel je je beter.
Energie hoort te stromen, dan voel je je goed en lijkt het alsof de hele wereld er eigenlijk helemaal voor jou is. Je kan met plezier de taken aan die op jouw bord liggen.

Wanneer energie is geblokkeerd krijg je vage lichamelijke klachten en voel je je allesbehalve prettig.
Natuurlijk hebben wij geleerd dat het leven niet over rozen gaat maar toch, je prettig voelen is en blijft belangrijk. Jij bent belangrijk.

Mocht het zijn dat je het zelf niet voor elkaar krijgt, ik heb een techniek waarmee ik, op een snelle en effectieve manier, al veel van mijn cliënten geholpen heb. Al na de eerste keer ervaren ze rust en ruimte. Hierdoor zijn zij in staat op afstand naar dat trauma te kijken zonder dat de emoties hoog opspelen.
Zij zijn blij verrast.
Wil je weten of ik je kan helpen, bel mij en tijdens de eerste gratis sessie ga ik kijken of ik jou met mijn methode kan helpen. Natuurlijk krijg je van mij een eerlijk antwoord, want het is zaak dat jij zo snel mogelijk weer in jouw kracht kan staan.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email