Hoe houden we het met deze temperaturen zo koel mogelijk?

Hoe houden we het met deze temperaturen zo koel mogelijk?

Meer water drinken is niet genoeg.
Het is weer warm en dan is het advies om meer water te drinken. Echter alleen meer water drinken is niet genoeg. Met deze temperaturen transpireren wij meer dan normaal en hierdoor verliezen we ook meer zout. Het gevolg hiervan is dat we ons slap gaan voelen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om iets zout toe te voegen aan je eten. Neem een zout nootje of een zout dropje, natuurlijk niet een hele zak maar wel voldoende om je zouthuishouding op pijl te houden.

Voetbad met Schüssler celzouten.
Heb je toevallig Schüssler zouten in huis, dan raad ik je de mix aan van nummer 3 (overreactie door de warmte), 8 (vochthuishouding) en 10 (loslaten). Van ieder 12 tabletjes in het water toevoegen. Water uiteraard op een aangename temperatuur, niet te koud! Het vocht in je enkels kan hierdoor verminderen. Maar ook belangrijk is dat een koud voetbad zorgt voor een verkoelend effect.

Doe het gewoon iets rustiger aan.
Het is een bekend gegeven, rennen in de warmte is niet echt een goed plan. Doe het met deze temperaturen gewoon iets rustiger aan. Ons lichaam is nog niet aan deze warmte gewend en daarom reageert het nu heftiger. Kies momenten over de dag verspreid waar je simpel even tot rust kan komen om daarna weer actiever te zijn.

Eten is en blijft belangrijk.
Het is logisch dat met warm weer je minder trek hebt in eten. Het is echter wel belangrijk dat je hierin de regelmaat houdt en hoe gek het ook klinken mag, warm eten is eigenlijk het beste. Op het moment dat je veel koud drinkt en eet heeft je lichaam meer energie nodig om dit te verwerken. Zorg dat je energie goed gebruikt wordt en eet en drink met regelmaat warm. Zorg voor voeding met mineralen en zouten zodat alles in je lichaam zo optimaal mogelijk blijft.

Essentiële oliën.
Het is heerlijk om met deze temperaturen jezelf iets extra’s te gunnen. Een spray met water en een druppeltje pepermuntolie erin werkt heerlijk verkoelend op de huid. Doe hiermee voorzichtig maar spray heerlijk in je nek en over je armen en geniet van het verkoelende effect van pepermuntolie.

Wat ook lekker werkt is een fijne diffuser blend met bijvoorbeeld pepermunt of spearmint. Ik geniet nu van de Sea Breeze en wordt het hierdoor koeler in huis? Nee natuurlijk niet maar het ruikt wel lekker fris. Ik voeg een foto bij zodat je zelf ook kan genieten van deze heerlijke diffuser blend.

Ik zeg het voor de zekerheid er nog even bij, alle citrusolietjes niet gebruiken in de zon, dat kan een nare reactie geven op je huid!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email