Orgonite, mooi maar wat is het en wat doet het?

Orgonite, mooi maar wat is het nu precies?

De mensen die mij volgen op facebook hebben al een aantal keer een piramide, bol of onderzetter van orgonite voorbij zien komen. Mooi, maar wat doet het en wat is het?

Orgonite of orgone betekent levensenergie, Chi, Ether en Prana en voor het eerst naar buiten gebracht door de psychoanalyticus en natuurkundige dr. Wilhelm Reich. Volgens Reich was deze energie een helende levenskracht.
Het is een combinatie van kristallen, hars, spiralen en metalen.
De werking van orgonite is het aantrekken van negatieve energie en deze neutraliseren en dan omzetten in positieve energie en is effectief tegen negatieve aardstralen, spininversie en elektrosmog..
Elke vorm, maar ook elk aanvullend materiaal heeft zijn eigen werking.
Orgonite is als het ware een generator en versterkt op deze wijze weer de werking van vormen en toegevoegde materialen en functies.

Orgonite heeft een positief effect op het menselijke lichaam, zowel fysiek als energetisch.
Voorbeelden van resultaten zijn:

– meer evenwicht in het energetische lichaam
– stimuleert harmonie, in mens en dier en woonomgeving
– vermindert de belastende gevolgen van straling
– vermindert slapeloosheid en onrustig slapen en helpt helder te dromen
– bevordert fysieke en spirituele gezondheid, ook bij dieren
– beschermt tegen schadelijke straling
– verbetert relaties
– positief effect op de plantengroei
– geeft algemene ontspanning, balans en rust
– zuivert de atmosfeer en harmoniseert de energie
– opschonen van je energieveld (aura)
– optimaliseert de leefomgeving

Door middel van een spiertest (kinesiologie), test ik uit welke orgonite het beste bij jou past. Het is altijd weer leuk om te zien hoeveel sterker iemand wordt wanneer de orgonite vastgehouden wordt.
Ik hoor vaak dat mensen die een bol of een piramide bij mij hebben gekocht, minder stress ervaren en energieën van andere mensen makkelijker op afstand kunnen houden.
Bij het dragen van een hanger aan een ketting of als sleutelhanger in de broekzak, nemen de meesten ook minder werkstress mee naar huis wat natuurlijk ook een ontspanning met zich meebrengt voor de rest van het gezin. Het leuke hiervan is dat je direct merkt dat er zoveel verandert in de omgeving.
Kleine modellen van orgonite zijn ideaal om in je broekzak mee te dragen, of op andere plaatsen van je lichaam te plaatsen. Bijvoorbeeld dáár waar je klachten hebt. Een kleine orgonite zal bijdragen tot het versterken van je energieveld en daarmee van je lichamelijke en geestelijke welzijn.

Wij maken piramides, bollen, hangers in diverse vormen en maten. Denk hierbij aan verschillende soorten piramides, schijven, hangers, bollen, pendels, buisjes en nog veel meer.
Omdat wij orgonite zelf maken, kunnen wij rekening houden met de persoon waar deze voor gemaakt wordt. Kleur en stenen worden kunnen dan heel specifiek worden uitgezocht. Zo maken we kinderen andere orgonite dan voor volwassenen.

Kinderen ervaren de energie als heel prettig. Met onze kleindochter hebben we al meerdere hartvormige orgonite gemaakt waar, ook zij, heel persoonlijk bezig mee is. 

De hangers
Door het dragen van zo’n hanger zou je minder stress kunnen ervaren, dichter bij jezelf kunnen blijven, negatieve energieën van anderen op afstand houden en hierdoor ook rustiger worden. Als jij je wel aangetrokken voelt tot de orgonite hanger, maar deze liever niet om je hals draagt, kun je deze ook bij je dragen in je tas of broekzak, of op een plek leggen die voor jou goed voelt. Als sleutelhanger heb je deze wel in de buurt maar op een subtiele manier.

De bollen
De orgonite bollen zijn vrij van scherpe hoekjes. Om deze zijn ze goed werkzaam om het energieveld in een leef- of werkruimte meer in balans te brengen. Ervaring vertelt dat de bolvormige orgonite een gelijkmatige energie uitstraalt.

Een piramide
Een piramide is vaak een prachtig kunstwerk om te zien en wordt gebruikt om neer te zetten in ruimtes zoals de woonkamer, slaapkamer of een werkkamer. De piramide zou door zijn bijzondere vorm een soort ontvanger en versterker zijn, of een resonant van verschillende energievelden, zoals elektro-magnetische golven, kosmische golven, elektrische ontladingen, zwaartekrachtgolven, en zo die onze planeet omgeven en die zich dus ook in lucht rondom en in een piramide bevinden.
Binnen in de piramide komen deze verschillende ontvangen energieën met elkaar in contact.
De punt van de piramide fungeert als een soort antenne en trekt energie aan uit de kosmos. Deze energie wordt via de zij en onderkant afgegeven aan alles en iedereen die zich in de buurt van de piramide bevindt. Daarnaast zouden piramides kunnen helpen tegen klachten als hoofdpijn, migraine en slaapproblemen. Ook in werkruimtes en werkkamers worden piramides gebruikt om de concentratie te verbeteren.

De schijven
De orgonite schijven kunnen op veel manieren worden gebruikt. Veel mensen gebruiken ze als decoratie.
Veel mensen gebruiken de schijven als onderzetter. Je kunt er dan voorwerpen of andere stenen op plaatsen waarvan de energiebalans hersteld moet worden.
De schijven kunnen worden ingezet om verschillende voorwerpen (energetisch) op te laden, zoals water, voedsel, edelstenen, planten, bloemen en je eigen handen. Ik zeg altijd speel ermee, kijk hoe je reageert als je de schijf op pijnlijke plekken legt of wanneer je onrustig bent, houd de schijf dan in je handen en voel of en wat er gebeurt.

Wil je meer weten of wil jij zien wat wij aan orgonite hebben gemaakt, neem gerust contact met mij op dan maken wij een afspraak.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email